Auping ontdekt uit 1940

LEEK - In de winkel van Schuiling Wonen & Slapen in Leek staat een Auping-model 1940 te pronken. Een degelijk stuk werk met een spiraalmatras dat medewerkers van Schuiling mee hebben genomen van iemand die een nieuw Auping-bed had aangeschaft.

De mensen sliepen er nog op” vertelt Pieter Laan, die dagelijks in de winkel staat. “We vonden dit zo uniek dat we het in de winkel hebben geplaatst. Het geeft aan dat Auping zijn naam op het gebied van duurzaamheid wel waarmaakt.”

Het bed is uit een één stuk metaal gemaakt. De spiraalbodem is in de lengte geplaatst. “Zo werd dat vroeger gedaan. Maar op een gegeven moment biedt de bodem onvoldoende ondersteuning. Daarom heeft Auping als eerste fabrikant de spiraalbodems dwars geplaatst. Dat geeft je levenslang comfort. Spiraalbodems gaan niet meer af en ventileren het best van alle bodems.

Pieter geniet zichtbaar van het ‘antieke’ exemplaar als hij wijst op het messing plaatje met de naam Auping. Voor het bed staat een moderne spiraalbodem. Pieter gaat erop staan en veert er soepeltjes op. “Gaat nooit meer af. In combinatie met het persoonlijk gekozen matras schep je de ideale omstandigheden voor een goede nachtrust.

Of het antieke bed ooit door Schuiling uit Peize is geleverd valt niet te zeggen. “Het kan wel, want de zaak werd in 1950 opgericht,” aldus Pieter. Schuiling is de Auping-dealer in de omgeving. Dit Hollandse merk staat al meer dan een eeuw voor kwaliteit en is gevestigd in Deventer. “We hebben matrassen in diverse prijsklassen. Auping heeft matrassen vanaf € 495 euro per stuk. Daarnaast hebben we een eigen merk, dat kwaliteit biedt voor een gunstige prijs."

Schuiling levert trouwens alles op het gebied van woninginrichting, behalve meubels. Zoals vloerbedekking (tapijt, pvc en laminaat) alsmede gordijnen en luxaflex. Pieter heeft nog een boodschap: “Heel vaak horen we dat mensen zeggen bij de aanschaf van een nieuw bed, matras of kussen: 'dat hadden we veel eerder moeten doen'.”

Bron: Krant Westerkwartier
 

Archief

  16-04-2019  

AGS bestaat 25 jaar!  03-12-2018  

Auping ontdekt uit 1940  16-05-2018  

Nieuwe website online